Jump to content





Recommended Posts

Hello everyone.

I was planning to replace the stock amber alogen park/turn light with some led switchback amber/white light.

I would like to have the same effect that you can see in this video...

 

What kind of light is working that way?

This one?

https://it.aliexpress.com/item/Excellent-3157-Dual-Color-Switchback-LED-DRL-front-Turn-Signal-light-For-Dodge-Dakota-Durango-Journey/32273955048.html?isOrigTitle=true

Or this?

https://it.aliexpress.com/w/wholesale-3757-switchback-white-amber.html?spm=2114.010208.0.0.S3ShSV&initiative_id=SB_20170110063804&site=ita&SortType=total_tranpro_desc&g=y&SearchText=3757+switchback+white+amber

 

Thanks in advance for your help! ;-)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 hours ago, Charger said:

 

These are 3157, not sure if they will fit. Or are thay the same thing?

 

And also.. 

Quote
  • It requires 50W 6ohm load resistor & the led switchback only works greatly based on the original bulb has dual function: front turn signal & parking/ DRL on the same bulb.

 

Does anyone have any experience of that?

Edited by Roberto Biraghi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Looks like they are the similar but just need two small tabs removed. I don't know much about the load resister. Looks like it is needed otherwise your blinker indicator in the interior will blink quickly thinking your bulb is about to burn out. 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I bought this kit:

https://it.aliexpress.com/item/2X-T25-3157-2835-42-SMD-Dual-Switchback-Load-Resistor-Turn-Signal-Light-LED-Bulb/32706708354.html?spm=2114.13010608.0.0.ifTq1u

I'm waiting to get it. As soon as I'll install it, I'll let you know and I´ll post a video of the risult.

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, Roberto Biraghi said:

I bought this kit:

https://it.aliexpress.com/item/2X-T25-3157-2835-42-SMD-Dual-Switchback-Load-Resistor-Turn-Signal-Light-LED-Bulb/32706708354.html?spm=2114.13010608.0.0.ifTq1u

I'm waiting to get it. As soon as I'll install it, I'll let you know and I´ll post a video of the risult.

 

Thank you!

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, Roberto Biraghi said:

I bought this kit:

https://it.aliexpress.com/item/2X-T25-3157-2835-42-SMD-Dual-Switchback-Load-Resistor-Turn-Signal-Light-LED-Bulb/32706708354.html?spm=2114.13010608.0.0.ifTq1u

I'm waiting to get it. As soon as I'll install it, I'll let you know and I´ll post a video of the risult.

Hey Roberto! When are you expecting to get a chance to install these? I'm thinking this might be the 1st mod the wife lets me throw on "her" car..... sounds simple & modest enough. Hope it all goes well, keep us posted.

Share this post


Link to post
Share on other sites

my kit arrived today and i installed it. works flawless but i am not too happy with the turn signal brightness.

looks like a accidantially ordered a cheaper/older version of these bulbs. so i ordered the ones with alloy housing today.

i'll keep you updated if outcome is better.

 

ordered these today:

 

http://www.ebay.de/itm/371752767637?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

 

those are probably outdated:

 

http://www.ebay.de/itm/232068692138?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, nehvada said:

my kit arrived today and i installed it. works flawless but i am not too happy with the turn signal brightness.

looks like a accidantially ordered a cheaper/older version of these bulbs. so i ordered the ones with alloy housing today.

i'll keep you updated if outcome is better.

 

ordered these today:

 

http://www.ebay.de/itm/371752767637?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

 

those are probably outdated:

 

http://www.ebay.de/itm/232068692138?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

I assume they require load resistors?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

yes! allways. i thought its only for avoid hyper flshing but also the switchback works only with resistors installed. (and i have no idea why)

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minutes ago, nehvada said:

yes! allways. i thought its only for avoid hyper flshing but also the switchback works only with resistors installed. (and i have no idea why)

Could you take a picture of the wires with the load resistors? I'm just very hesitant messing with the wires. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, nehvada said:

yes! allways. i thought its only for avoid hyper flshing but also the switchback works only with resistors installed. (and i have no idea why)

 

LED's have practically no resistance, so the load resisters are needed to prevent hyper flash.

Share this post


Link to post
Share on other sites

thats right, but it doesnt even work without the resisitors. it only turns amber, no flashing at all, no switchback, just amber.

i was about to send them back bc i thought they were defective. turns out with resistors it works with the switchback.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys!

Yesterday I finally install the LEDs.

The installation was quite simple.

The most difficult part was understand which cable was what..

Standing in front of the car, I have this situation:

LEFT LIGHT

- Orange cable, 12V

- Black cable, Ground

- Yellow cable, 0/12V

RIGHT LIGHT

- Brown cable, 12V

- Black cable, Ground

- Green cable, 0/12V

 

The installation consist of making a bridge (with the resistor) between the ground and the turn light cable (0/12V) to avoid the Hyperblinking when we use the turn light.

Everything seemed to work fine when the engine was just on ACC or RUN position without pushing the brake pedal, but today I realized that with the engine running I have a light blinking on the white/posistion light.

This is pretty annoying!

Anyone knows why is this happening?

Is it beacuase of a poor quality LED light?
This is what i bought:

https://www.aliexpress.com/item/2-X-T25-3156-3157-2835-42-SMD-Dual-Color-Switchback-Amber-White-2-X-Load/32706708354.html?spm=2114.13010608.0.0.DeC4Dh

I will upload later a video..

 

IMG_20170307_155952.jpg

IMG_20170307_161722.jpg

IMG_20170307_161759.jpg

IMG_20170307_162159.jpg

IMG_20170307_162208.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

i would guess that the resistor is not installed properly on that side. meaning that the wires do not have contact due to faulty connection. 

i say that because without a resistor i didnt have switchback functionality either, only one steady amber light.

so check this first.

judging by the pictures the resistor is at the right cables and installed correctly. it might just miss a steady connection.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think the resistor is installed properly and the connection with the cable also, because the lights are working perfectly with the engine not running: steady white parking light and blinking (not hyper!) amber turning light.

Does anyone of you did this mod?

Could you share the link of the LED that you bought?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Modifying anything electrical on cars nowadays is hit or miss with CANBUS.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you tried swapping the bulbs, side to side? Might be the easiest way to check if it is the bulb (quality) if one side is in fact working correctly.... Dammit I was really hoping this was going yo work out for you Roberto. Good luck on a speedy fix Sir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×